Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skumt tillhåll i Konvaljen – nu reser man väggar

Lokalerna ovanför Åhléns, där Waynes och Cervera tidigare huserat, har under en tid blivit tillhåll för ungdomar och hemlösa. Nu reser man väggar för att förhindra att obehöriga utnyttjar lokalerna.

Annons

Fastighetsägarna Diös blev sedan en tid tillbaka varseblivna av både väktare och hyresgäster att Konvaljen ovanför Åhléns verkade användas som ungdomstillhåll och sovplats. Även städare, som Arbetarbladet varit i kontakt med, vittnar om regelbunden nedskräpning och vandalisering. Väktare ska dessutom ha framfört misstankar om att det eventuellt kan ha bedrivits skumma affärer i lokalen.

Följden blir att man nu från Diös sida säkrar lokalytan genom att resa väggar. Detta för att undvika att lokalerna används på ett sätt som man från fastighetsägarnas sida inte önskar.

– Det har blivit som ett tillhåll, främst för ungdomar, som hänger där och kastar skräp. Uteliggare verkar också ha använt kaféytan som sovplats, berättar Jennie Nyblom, Diös fastighetsförvaltare.

I dagsläget ligger Diös i förhandling med spekulanter på lokalytorna vilket är en av anledningnarna att man vill skydda lokalerna från nedskräpning och annan skadegörelse. Vem den möjliga hyresgästen kan tänkas vara förblir dock en hemlighet.

– Jag kan inte kommentera något angående våra spekulanter men förhoppningen är att ett kontrakt är löst till i höst. Fram tills dess kan jag inte ge ut någon information. Då finns det planer på att både renovera Wayne's och Cerveras gamla lokaler, avslutar fastighetsförvaltaren.

Elin Bergvik Eriksson

Mer läsning

Annons