Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Bengtzén om att Rörbergs flygplats kan läggas ner: "Ingen big issue – vi är ett busslag nu"

Brynäs IF har genom åren använt Rörbergs flygplats flitigt för att chartra plan till bortamatcher med längre avstånd. På onsdagen meddelade kommunen att det inte längre går att motivera att ha flygplatsen kvar – det blir för dyrt att rusta upp.
– Det är ingen big issue för oss, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Annons

LÄS MER: "Rörberg flygplats bör stängas" – Kommunen kan inte motivera att bedriva en egen flygplats

Stefan Bengtzén menar att en nedläggning av Rörbergs flygplats inte påverkar Brynäs.

Det är revisionsbyrån PWC och Gävle Flygplats AB som har tagit fram att de investeringar som krävs för att hålla flygplatsen öppen är 17 miljoner kronor mellan åren 2017-2019. Ingen är beredd att betala det – särskilt som Arlanda ligger nära – och kommunen har nu föreslagit en stängning av flygplatsen.

Brynäs har i många år använt flygplatsen för att chartra plan när laget haft bortamatcher med stora avstånd. Stefan Bengtzén är dock inte det minsta orolig att en nedläggning av Rörberg ska skapa några problem – de har redan gjort omställningen av ekonomiska skäl.

LÄS MER: Stort flygplan landade på Rörberg

– Det här är verkligen ingen big issue, det är väldigt sällan vi använder den. Vi är ett busslag nu och det visade vi inte minst senast när vi tog bussen upp till Skellefteå nyligen. Av ekonomiska skäl har vi redan ställt om. Dessutom har vi Arlanda nära.

Hur ofta har ni använt Rörberg tidigare år?

– Det kan jag inte svara på. Men jag kan säga att det är väldigt kostsamt att chartra plan och det är en liten flygplats som behöver få verksamheten att gå runt så priserna har varit därefter. Det har inte varit något billigt alternativ.

Ibland har ni ganska tajt spelschema med bortamatch långt bort och sen hemmamatch kort efteråt – det kan inte bli problem vid såna tillfällen?

– Nej, som sagt, det här är ingen big issue för oss.

LÄS MER: Unikt flygplan på Rörberg

Mer läsning

Annons