Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underlandet – i Boulognerskogen

För en eftermiddag flyttade Underlandet till Boulognerskogen i Gävle i tisdags, när ett kompisgäng bjöd in allmänheten till en tema-tebjudning.
– Jag tycker att folk leker för lite, säger Gabriella Brolin.

Annons

Tebjudning i regnet i Underlandet

Åskan och regnet drar in över Boulognerskogen när tebjudningen just ska börja, men det passar egentligen bara bra in i den kaotiska parallellvärld som kallas Underlandet. Här har ett partytält smyckats med spelkort, tekannor och småkakor, och deltagarna har klätt ut sig till mer eller mindre galna figurer ur Lewis Carrolls böcker.

Henrik Lindén hade klätt ut sig till mus.

En mus vrider på ett stormkök ute i regnet. Han ska koka vatten till te, det går åt en del förstås.

Det här är ett kompisgäng som är vana att ha temafester och klä ut sig. Underlandet hade de velat göra länge och när Lina Åberg och Gabriella Brolin såg Alice i Spegellandet på bio nyligen bestämde de sig för att göra slag i saken.

–Vi älskade den filmen. Den är så färgstark, och alla kan förknippa någon sida av sig själv med alla karaktärerna, säger Gabriella Brolin.–Sen är det förstås det här med att hela fantasivärlden är så magisk och vimsig, säger Lina Åberg.

Nilima Dillner i utklädnad.

Det var hon som via Facebook bjöd in allmänheten att delta i bjudningen, något ett hundratal människor visade intresse för. Alla som är samlade runt bordet tycker att folk borde leka mer än vad de gör.–Världen blir inte bra om alla bara är allvarliga och jobbar. Då försvinner färgerna. Jag ser allvar som färglöst, säger Gabriella Brolin.

Kortspel finns det gott om i Underlandet.

Te går det förstås åt en del på en tebjudning.

Gabriella Brolin är en av dem som ligger bakom arrangemanget.

Mer läsning

Annons