Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens minsta skivbutik har funnits i ett år - "Har upptäckt mycket ny musik i genren"

Nu fyller världens minsta skivbutik på Nygatan i Gävle ett år. För musikern Viktor "Slim Vic" Zeidner, som driver butiken med flickvännen Emelie Klintecorn, har försäljningen gett en rad kontakter med skivbolag och artister.

Annons

– Jag trodde jag hade koll på vad som fanns inom genren men har upptäckt mycket musik som jag inte kände till. Jag har också fått personlig kontakt med artisterna. , säger Viktor "Slim Vic" Zeidner som vid sidan av affärsinnehavare är musiker samt driver ett skivbolag.

Butiken – Lamour Record Store – ligger i nedervåningen på Idka Kulturkiosken. Sortimentet är elektronisk musik och ljudkonst.

Skivaffärsinnehavaren Viktor

– Det är antingen svenska artister eller musik som är utgiven av svenska skivbolag. Jag har 400 titlar, det blir ungefär lika många artister.

LÄS OCKSÅ: Kärlek till vinylen

Musiken finns på LP-skivor och kasetter.

– Ofta är det små utgåvor, kanske 30-40 stycken band, berättar Viktor "Slim Vic" Zeidner.

Han har ingen uppgift på hur mycket han säljer i butiken men konstaterar bara att mycket också säljs i webbshopen. Viktor säger att det blir lite som att ihop med polare bläddra bland skivfodral i hemmet.

– Jag är usel på att sälja, konstaterar han.

MER LÄSNING: Nu stänger Petter & Lottas

Men det är inte vilken shop som helst. Emelie Klintecorn, som läst visuell design, har tapetserat och inrett skrubben som på så sätt fått ett lyxigt utseende. En rad lampor kastar ett milt ljus i det lilla rummet. Faktiskt håller butiken på att expandera. En back med LP-skivor står på ett bord utanför utrymmet och ett 30-tal kassetter hänger på väggen. Men David Lehnberg, som uppträder på ettårsjubileet, är säker på att skivbutiken fortfarande är minst i världen.

– Jag har turnerat i många länder och inte sett någon mindre, säger han.

Olle Oljud uppträdde under ettårsjubiléet för skivbutiken på Nygatan i Gävle.

Några av hans skivor och kasetter säljs i butiken. Här brukar han också rota runt bland utbudet.

– Jag slipper trängas med andra, konstaterar han.

LÄS OCKSÅ: Skivbutik öppnar i Sandviken i sommar

Åter till butiksinnehavaren. Hur tror han att butiken har utvecklats om fem år?

– Då tror jag att vi har flyttat till ett annat ställe med kafé, skivbutik och galleri. Ett ställe där folk kan träffas och umgås.

Mer läsning

Annons