Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vikariebristen kan tvinga regionen att stänga hjärtintensivvårdsplatser i sommar

Läget inför sommaren är ansträngt i regionen. Även i år försöker arbetsgivaren att få anställda att flytta delar av sin semester till andra delar av året. Samtidigt gör en lagändring det svårare för nyutexaminerade sjuksköterskor att jobba i sommar.

Annons

Sedan flera år tillbaka går regionen ut med ett erbjudande om en så kallad "sommarmorot". Det handlar om att få anställda att flytta delar av sin semester från den ansträngda sommarperioden mot en viss ersättning.

– Förra året kunde vi se en nästan 100-procentig ökning av de som valde att flytta semestern. Det kan bero på att man höjde ersättning. Men behovet blir också större för varje år och för varje sommar som går, säger Anna Bergström, Vårdförbundets avdelningsordförande i Gävleborg.

Regionen försöker få anställda att flytta delar av sin sommarsemster till andar delar av året.

För den medarbetare som väljer att ta ut högst två veckor semester under sommarmånaderna kan man få en ersättning på 30 000 kronor. Väljer man i stället att ta ut högst tre veckors semester kan man få 15 000 kronor.

Anna Bergström vet inte hur många som i dagsläget nappat på regionens erbjudande. Hur många som berörs får vårdförbundet veta först i efterhand, eftersom det handlar om en ensidig överenskommelse mellan arbetsgivaren och medarbetaren, där Vårdförbundet inte är part.

– Det enda jag har hört är att det är många, säger hon.

Inte heller Helena Björkman, divisionschef på Region Gävleborg, vet hur många som valt att anta regionens erbjudande om att flytta semestern mot ersättning. Det arbetet är inte färdigt än. Men även hon delar bilden av det troligtvis rör sig om ganska många.

– Det verkar finnas ett visst intresse, säger hon och fortsätter:

– När det gäller sommaren pågår det hela tiden ett arbete med att få ihop verksamheten.

Helena Björkman, divisionschef, Region Gävleborg.

Enligt henne ser läget i stora drag ansträngt ut inför sommaren – även om det varierar mycket mellan orter och verksamhetsområden.

– Vi kan konstatera att det är ett sårbart och ansträngt läge, säger Helena Björkman.

Men arbetet med sommarbemanningen inte färdig än och mycket kan fortfarande hända.

Anna Bergström säger att det fortfarande fattas mycket vikarier och ersättare inför semestrarna. Enligt henne är läget särskilt ansträngt på akuten och ambulansen. Det kan ses som en bieffekt av den debatt som rasat under våren om jourförslaget i ambulansen och de uppsägningar som kommit till följd av det. Men enligt Anna Bergström påverkas alla verksamheter, där Vårdförbundet har organiserade medlemmar, av personalbristen.

– Vi känner en stor oro för våra medlemmar och deras arbetssituation, säger hon.

Enligt henne riskerar bland annat hjärtintensivplatser att stängas i sommar till följd av svårigheterna med att fylla sommarbemanningen.

– Det är inget man brukar göra. De platserna är så få i länet redan – och det är platser som man inte brukar kunna stänga, säger Anna Bergström.

Helena Björkman bekräftar att läget ser ansträngt ut på hjärtintensiven och berättar att ortopedi är ett annat utsatt område. Enligt henne finns flera faktorer som spelar in i personalbristen. En av dem är ändrade regler.

– Det har kommit nya nationella riktlinjer kring legitimationen, säger hon.

Det innebär till exempel att nyutexaminerade sjuksköterskor inte får jobba förrän de har fått sin legitimation – vilket kan ta veckor.

Anna Bergström säger att lösningen på personalbristen på lång sikt är att försöka locka anställda med bra villkor, bättre lön och bättre arbetsmiljö.

– Man måste göra det attraktivt att vilja jobba inom vården men också att utbilda sig, säger hon.

Mer läsning

Annons