Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors fortsatt i topp gällande företagsklimatet – oförändrat resultat för Gävle

Hofors fortsätter att visa ett positivt resultat när det kommer till företagsklimatet i kommunen. Enligt en undersökning finns det dock förbättringspotential för länets samtliga kommuner.

Annons

Det är Svenskt näringsliv som vid tillfällen genomför en enkätundersökning gällande företagsklimatet i Sveriges samtliga kommuner.

Företagare har från januari till april i år fått svara på olika frågor som sedan ligger till grund för betyget. Resultatet visar att Hofors är en av 38 kommuner i landet som får ett sammanfattande omdöme på 4.0 på en sexgradig skala.

Hofors kommun.

Med det så är Hofors bäst i Gävleborg.

– Hofors har verkligen bevisat att ett långsiktigt, intensivt och konsekvent arbete med frågorna, som ligger högt upp på kommunens agenda, ger resultat, säger Lotta Petterson, Svenskt näringslivs regionchef i Gävleborg, i ett pressmeddelande.

Något som dock kan förbättras i samtliga kommuner är arbetet kring kommunala upphandlingar och det är även fortsatt svårt att hitta arbetskraft med rätt kompetens enligt undersökningen.

I Gästrikland får företagsklimatet ett bättre betyg av företagarna i Hofors, Ockelbo och Sandviken medan nivån i Gävle är oförändrad jämfört med den senaste undersökningen.

Totalt svarade 931 företagare i Gävleborg på enkäten vilket är en svarsfrekvens på 48 procent enligt Svenskt näringsliv.

Mer läsning

Annons