Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten dömer Tova Mobergs mördare till livstids fängelse

Artikel 16 av 16
Mordet på Tova Moberg
Visa alla artiklar

På torsdagen meddelades domen mot den numera 23-årige ex-pojkvännen. Han är skyldig till mordet på den 19-åriga Tova Moberg konstaterar hovrätten för nedre Norrland. Straffet blir livstids fängelse.

Annons
Det var den 14 maj 2017 som mordet på Tova Moberg begicks i Forsa. Hennes döda kropp hittades sänkt i Långsjön måndagen den 15 maj. Idag kom domen mot den numera 23-årige ex-pojkvännnen. Bilden är ett  montage.

Hovrätten gör samma bedömning som Hudiksvalls tingsrätt och dömer 23-åringen till livstids fängelse.

Det finns synnerliga skäl till att det inte ska vara ett tidsbegränsat straff skriver hovrätten i den dom som meddelades på torsdagen.

I den åtalspunkt som gäller grov kvinnofridskränkning anser hovrätten att han inte kan dömas enligt den brottsrubriceringen. Däremot fälls han för flera fall av misshandel och hot riktade mot Tova Moberg. Däremot frias han för ett fall av misshandel som han tidigare dömts för. Han frias också för fem fall av olaga hot.

Det var den 14 maj 2017 som mordet på Tova Moberg begicks i Forsa. Hennes döda kropp hittades sänkt i Långsjön måndagen den 15 maj.

Expojkvännen har hela tiden förnekat att han mördat Tova Moberg men hovrätten slår fast att det är han som är gärningsmannen.

Inför sitt advokatbyte skrev han: "Jag är bara 23 år gammal och har blivit dömd till livstids fängelse". Efter bytet till stjärnadvokat Thomas Olsson, överklagades den fällande morddomen från Hudiksvalls tingsrätt.

Alla artiklar i
Mordet på Tova Moberg
Annons