Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Beckman kritiserad för tweet om USA-skjutningar – "Det osmakligaste jag läst"

I samband med det terrordåd som orsakade 50 människors död i Orlando i USA publicerade Gävlepolitikern Lars Beckman (M) en tweet som fått användare på det sociala mediet att rasa. "Det här är det osmakligaste jag läst", skriver en twittrare och får medhåll av många.

Annons

I tweeten skriver Beckman "Har Margot Wallström (s) anklagat polisen i Orlando för utomrättslig avrättning än?".

– Det var ett avskyvärt terroristdåd mot människor och i första hand tänker jag på anhöriga till offren. Följer du twitterflödet så kan du se att det är vad de mesta tweetsen handlar om, säger Lars Beckman.

Skärmdump/Twitter

Men kan du inte förstå att folk blir upprörda när du skriver en sån här tweet så tätt inpå att attentaten inträffat?

– Jo, absolut. Särskilt som twittervänstern vill göra politik av det, säger Lars Beckman och syftar på att bland annat Lars Ohly reagerat på texten.

Men Lars Ohly är långt ifrån ensam om att ha blivit upprörd.

"Vad i helvete har detta med Wallströms uttalande att göra? Höj dig ett helt gäng snäpp", skriver en ur den uppsjö av twitterpersoner som reagerat i anslutning till Beckmans tweet.

Lars Beckman säger att han blivit orolig för att Margot Wallström ska göra dåliga uttalanden som kan hota Sveriges utrikespolitiska relationer. Detta med tanke på Wallströms uttalanden om att en utredning om utomrättsliga avrättningar borde göras, som Beckman menar har förstört relationerna till Israel.

LÄS MER: Wallström efter Israels fördömande: avsiktligt missförstånd

Men nu är det inte bara Lars Ohly som reagerat mot dig. Bland annat har en homosexuella personer skrivit att de tycker att det är osmakligt. Vad tänker du om det?

– Det beklagar jag självklart. Men mot bakgrund av Margot Wallströms tidigare agerande, var det befogat att tro att hon skulle kunna förstöra relationerna med fler länder, menar Lars Beckman.

Du säger att andra försöker göra politik av din tweet. Var inte din avsikt med tweeten att göra politik av det?

– Min mening var att visa oro över att Margot Wallström ska göra dåliga uttalanden.

Är inte det att göra politik av det?

– Jag visar en oro. Den stora frågan är inte vad Lars Beckman twittrat, utan hur vi ska lösa de terrorhot som finns i USA, Sverige och västvärlden.

I vintras var Lars Beckman också i hetluften efter en tweet som kritiker ansåg som rasistisk.

LÄS MER: Beckman om rasistanklagelserna efter uppmärksammade tweeten: "De har fel fokus"

Mer läsning

Annons