Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt bocken ta paus - "Låt Gävle bli känt som en kommun som säger nej till trakassering av kvinnor och inte bara en stad där man tänder på en bock"

Annons

Dags att låta Bocken ta en välbehövlig paus. 2017 är det år då Gävlebocken  inte är lämplig att stå på Slottstorget. #metoo har en kraft som spridit sig över hela världen. Det är inte bara personer i chefsställning i vårt land som har sextrakasserat kvinnor. De flesta kvinnor har blivit utsatta på arbetsplatser, skolor och restauranger.

Att Gävle satts på kartan i Sverige och andra länder vet vi. Bra reklam för Gävle kommun. Ännu bättre reklam 2017 vore om man som en feministisk kommun sa nej till bocken. Ett stöd till #metoo-rörelsen. Bocken ska inte synas. Nu sätts kvinnofriden i centrum. Ett sådant kommunalt agerande skulle få många gillande i vårt land. Sextrakasserier handlar om mänskliga rättigheter. I ett läge när kvinnliga politiker blivit utsatta anser partiernas manliga ledare att utredningar om sexuella trakasserier ej behövs!

Låt Gävle bli känt som en kommun som säger nej till trakassering av kvinnor, och inte bara en stad där man tänder på en bock.

KvinnoFrid

Dags att låta Bocken ta en välbehövlig paus, tycker insändarskribenten. Bild: Arkiv.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons