Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rositas badrum blev förstört av slarvig hantverkare

Det gamla fuktskadade badrummet behövde åtgärdas. Efter fuskbygget är familjen tillbaks på ruta ett.

Annons

Rosita Tagesson såg mycket fram emot det nya badrummet. Hon har lite svårt att röra sig och allt skulle bli så mycket bättre. Nu blev det inte så.

När jobbet var avslutat var en av de första sakerna Rosita konstaterade att det luktade avlopp i badrummet. Dörren in till badrummet hade också bytts ut till en mindre dörr än den gamla. Nästa konstighet var att det blev översvämning när tvättmaskinen tömdes och vatten rann ut från badrummet i hallen utanför.

Rosita Tagesson med hunden Molly.

Vid den tidpunkte hade Rosita Tagesson fått en faktura på 104 000 kronor för badrumsjobbet.

– Vi har inte betalat något ännu, och tänker inte göra det, säger hon.

På inrådan från en kontaktad jurist har familjen inte betalat för det utförda arbetet. Man tog i stället ut en besiktningsman från Anticimex som slog fast att hela badrumsentreprenaden underkändes. Den är inte fackmannamässigt utförd.

Många av installationerna är gjorda i strid med gällande byggnormer. Till exempel är en golvbrunn monterad cirka 10 centimeter från en vägg. Kravet är minst 20 centimeter. Vattenledningar är också skarvade runt hörn, istället för bockade.

Den här rördragningen vittnar om att det inte är en vvs-kunnig person som gjort den. Det är för många skarvar och rören skulle ha bockats istället. Taklisten är också väldigt dåligt monterad.

Arbetarbladet har försökt nå entreprenören för en kommentar men inte lyckats.

Vid handfatsavloppets anslutning i avloppet i golvet saknas gummimuffen vilket gör att det stinker avlopp i hela badrummet. Här har Rosita försökt hålla lukten borta med hjälp av en plastpåse.

Vad tycker du om ditt nya badrum?

– Det är inte bra, och nu har vi jättesvårt att få tag på någon ny hantverkare, säger hon.

Rosita Tagesson har anmält företagaren till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Familjen kan inte använda utloppsröret på grund av att avloppsrören i golvet har för liten dimension. När tvättmaskinen töms svämmar vattnet över.

I skrivande stund har företagaren inte inkommit med några svar eller kommentarer i ärendet.

Enligt bostadsavdelningens chef på ARN, Bessem Akremi är nämndens beslut endast rekomendationer. Det finns inget lagrum som gör det möjligt att tvinga någon att följa nämndens beslut.

Mer läsning