Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

87-åriga Göstas flakmoped stulen: "Man blir förbannad"

87-åriga Gösta Hammars gamla flakmoped är skruttig och har en trasig sadel. Den är inte värd några pengar men för Gösta Hammar är det en riktig klenod. Nu har den blivit stulen.

Annons

Gösta Hammar från Högbo har ägt sin blåvita Crescent flakmoped med flakkåpa sedan 1984. Men natten till söndag blev mopeden stulen och nu efterlyser Göstas son Janne Hammar mopeden i ett inlägg på Facebook.

– Den är gammal och skruttig men för honom är det en pärla, säger Janne Hammar.

– Man blir förbannad.

Gösta Hammar skjutsar barnbarnet Patrik Hammar på flakmopeden som nu har blivit stulen.

Han berättar hur fadern brukade skjutsa barnbarnen på flaket när de var små och att han använde moppen när det var dags att sätta potatis. Nu för tiden har han den som färdmedel när han åker till skogs.

– När han ska åka och fiska kastar han på båtmotorn på flaket och åker ner till Öjaren eller så åker han till skogen. Han har jagat i många år, skogen är hans liv.

Gösta Hammar har tagit förlusten av mopeden hårt enligt sonen.

– Han är frisk och alert men det här tog på honom. Hans lugna vardag blev våldtagen på något vis. Han har aldrig låst någonting. Han har levt i sin trygga tillvaro.

Tjuvarna som stal mopeden stal även Göstas båtmotor och en ryggsäck men de återfanns senare på Vretvägen.

Janne Hammar har förutom att efterlysa mopeden på Facebook pratat runt med bekanta i Högbo. Enligt sonen är Gösta Hammar Högbos "byäldste" och många engagerar sig nu i att hitta mopeden.

– Om det finns någon skam i kroppen på den som tagit den så ställer de tillbaka den på samma ställe.

Mer läsning

Annons