Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dålig information från Sandvikens energi"

Vattnet var självklart det stora samtalsämnet i Jäderfors på fredagen. Många är nu kritiska till den bristfälliga informationen från Sandvikens energi.

Annons

På fredagseftermiddagen gick Sandviken energi ut med ett varningsmeddelande på sin hemsida och via utskick till media om att inte dricka vattnet i Jäderfors.

Läs också: Drick inte vattnet i Jäderfors – Sandviken energi varnar allmänheten

Något separat meddelande till fritids och förskola skickades inte ut, något som fått föräldrar att reagera.

På fredagseftermiddagen ställde Petter Engberg och hans kollegor på Sandviken energi ut en vattentank vid korsningen Kärråsvägen–Per Matsvägen där Jäderforsborna kan hämta vatten.

Flera tycker också att Sandviken energi borde ha gått med varningen ännu tidigare – detta eftersom problemen blev kända redan vid 7-tiden på morgonen.

Då ska bolaget ha gått ut med ett meddelande om att man höll på att justera ph-värdet i vattnet i Jäderfors – ett meddelande som nu är bortplockat.

Folk som hörde av sig till Sandviken energis kundstjänst under dagen fick dock informationen att vattnet var okej att dricka.

Läs också: Emmas barn blev sjuka i Jäderfors – misstänker att det dåliga vattnet är orsaken

– Jag ringde till dem vid 9-tiden och då var beskedet från kundtjänst att det inte var någon fara att dricka vattnet även om det luktade och smakade illa eftersom det gått bra i Sandviken och det är samma vatten, berättar en kvinna som Arbetarbladet pratat med.

Problemet är att det inte alls är samma vatten i Jäderfors som i Sandviken. Systemen är helt skilda.

– Inte ens det visste de i kundtjänst. Jag blev helt paff. Sedan kom det en person och tog vattenprover hos oss och han höll med om att kommunikationen var dålig, säger kvinnan.

– Jag har en ettåring hemma som druckit vatten i dag. Det känns inte bra alls.

Läs också: Sandviken energi om vattnet: "Vi vet inte vad som har hänt"

Mer läsning

Annons