Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför byggs det inte på Norra IP – "man måste jobba skithårt i den här staden"

Artikel 1 av 1
Byggprojekt på Norra IP
Visa alla artiklar

På Norra IP planeras stora byggprojekt. Men trots byggplanerna ligger fotbollsplanen kvar och målburarna står redo för spel. – Allt går enligt planerna, säger Martin Jäderström, VD för BJ Markbyggnads AB.

Annons

Det byggs för fullt i Sandviken och BJ Markbyggnads AB har många projekt igång. Mosaiken och Säljan är två av företagets projekt, och det har tidigare byggts för fullt vid Norra IP.

Ett projekt som skulle förvandla hela den anrika idrottsplatsen till bostadsområde. Detta var 2011. Trots det ligger fotbollsplanen kvar samt att gräset är nyklippt.

Norra IP i Sandviken.

Så, vad har hänt?

LÄS OCKSÅ: Klart för radhus och lägenheter på Norra IP

Ingenting, förklarar Martin Jäderström, VD för BJ Markbyggnads AB. Allt går enligt planerna.

– Vi håller precis på att avsluta första etappen, säger han. Däremot, är det svårt att både bygga fastigheter och att sedan få dem sålda i Sandviken.

– Det är inte så enkelt. I Gävle kan man betala mer, i Falun kan man betala mer. I Sandviken, där är det lite sämre nivåer. Man måste jobba skithårt för att få till projekten i den här staden, beskriver han.

LÄS ÄVEN: Allt fler vill köpa villa i Sandviken

Detta står dock inte i vägen för fortsatt exploatering av Norra IP. På fotbollsplanen ska en mixad bebyggelse etableras.

– Både enplan och tvåplanshus, lite parhus, radhus, kedjehus. Lite olika varianter, säger Martin Jäderström .

Företaget är redan nu inne på sjunde ritningsförslaget, tillägger han.

Så, förutom lite utdragen tid går allt enligt planerna och de ska snart påbörja etapp två, menar mark- och anläggningsföretaget.

Trots det, står målen kvar vid kortlinjen och avbytarbåsen står stadigt utmed sidlinjen, och man kommer fortfarande kunna spela fotboll på Norra IPs gröna gräs. Men, på obestämd tid.

MER LÄSNING: Fotbollsplan i Barrsätra kan bli nytt bostadsområde

Alla artiklar i
Byggprojekt på Norra IP
Annons