Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kiosk skulle ge ensamkommande ungdomar sommarjobb – nu är den stulen: "Otroligt tråkigt"

Kioskvagnen i Stadsparken i Sandviken som skulle ge ensamkommande ungdomar möjlighet till ett sommarjobb. Men någon har satt käppar i hjulet för verksamheten – vagnen är stulen.

Annons

– Det känns såklart otroligt tråkigt om vi inte ska kunna genomföra det här projektet eftersom många ungdomar såg detta som en möjlighet att få in en fot i arbetslivet och att få en positiv sysselsättning under sommarlovet, säger enhetschefen för Pangeas verksamhet, Camilla Nässbjer.

Det var i samband med fredagens studentfirande som säsongen startade för Pangeas kioskvagn i Stadsparken, som för andra sommaren skulle hålla igång.

Zebib Mehari från Eritrea arbetade i kiosken i Stadsparken förra året.

Ensamkommande ungdomar skulle under kommunens regi driva kiosken. Integrationsprojektet skulle ge möjlighet för ungdomarna som ville att arbeta sex arbetspass var under sommaren, för att kombinera språkträning och arbetsliv.

Vad som händer med ungdomarnas sysselsättning nu är oklart.

– Återfinns vagnen kommer projektet fullföljas som planerat, om inte får vi försöka hitta alternativa lösningar, säger Camilla Nässbjer i ett pressmeddelande.

– De allra flesta av ungdomarna har ju även varit i Sverige i några år och pratar bra svenska och skulle kunna göra ett bra jobb om de bara fick möjligheten att komma in på arbetsmarknaden.

Arbetarbladet besökte kiosken när den startats förra året.

Mer läsning

Annons