Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lånade ut bilen – blev utsatta för bedragare

Ett par i Sandviken lånade ut sin bil till en man de trodde sig kunna lita på. Nu har händelsen istället polisanmälts då mannen visat sig vara en bedragare. Kvinnan som blivit lurad törs inte vara med i tidningen med namn och bild, men vill ändå varna andra.

Annons

Kvinnan i Sandviken vill vara anonym då hon är orolig för att bedragaren kan vara våldsam.

Det var i februari 2016 som ett par i Sandviken förväntade sig att få tillbaka sin Volvo de lånat ut till en man de träffat. Men när mannen aldrig återvände med bilen misstänkte paret att de blivit utsatta för bedrägeri. Händelsen har nu polisanmälts.

– Han bodde hos en kompis till oss som han träffat på en restaurang i Sandviken. Han sa att han hade flera miljoner kronor på olika konton, berättar kvinnan i paret till Arbetarbladet.

– Han sa att han hade träffat en tjej i Knivsta som han ville hälsa på och undrade om han fick låna vår bil. Han kom aldrig tillbaka.

Mannen i fråga går under många identiteter och sökningar på hans olika namn ger många träffar där personer runt om i Sverige beskriver att de också utsatts för liknande bedrägerier.

Bilen som mannen i fråga aldrig lämnade tillbaka.

Kvinnan i paret vågar inte gå ut med sitt namn och sin bild i tidningen då hon är orolig för att förövaren kan vara våldsam, men efter att ha rådfrågat polisen vill hon berätta sin historia för allmänheten.

– Jag har läst en massa på internet och det verkar som att han har ett våldsamt förflutet, säger kvinnan.

Mer läsning

Annons