Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liv och rörelse hela veckan i Stadsparken i Sandviken

Efter att ha genomlevt en del innehållslösa somrar i Sandviken under sin uppväxt bestämde sig Olle Tjern, 25, för att försöka förgylla denna sommar för Sandvikenborna. Med lite hjälp på traven från Kultur och Fritid har han nu smällt upp ett stort aktivitetstält mitt i Stadsparken.

Annons

Titta på intervjuer med Olle Tjern, Lucas Mossberg och Abas Shidane i videon ovan och se klipp från dagens trumbygge i tältet.

Olle Tjern är upptagen med att hjälpa barn att bygga trummor när Arbetarbladet besöker det stora tältet som denna vecka placerats i Stadsparken i Sandviken. Här kommer det att stå öppet enda fram till lördag kväll för stadens barn och ungdomar.

– Kom hit för sjutton! Det är fullt ös hela veckan, säger Olle Tjern när han blir intervjuad.

– Det är massor av olika prova-på-grejer som kommer hända under veckan. Just nu är det trumbygge därinne, på onsdag är det jonglerings-workshop och på fredag är det teater-workshop. Och på lördag är det DJ-workshop OCH laserdisko samtidigt!

LÄS MER: Här har Olle Tjern hittat lugnet

Under veckans gång kommer diverse aktiviteter ske i och runt tältet för framför allt barn och ungdomar. Allt från hästridning och sumobrottning till filmvisning och konserter erbjuds till Sandvikenbor som är sugna på att hitta på något speciellt i busvädret.

– Jag är här och bygger trumpinnar och har kul, säger Lucas Mossberg, elva år. Han är på plats i tältet tillsammans med sin familj under tisdagen.

LÄS MER: I vardagsrummet med Sandvikens trevligaste person och drömgästen Antell

– Om jag har tid kommer jag att komma hit fler gånger denna vecka. Det är riktigt kul.

Olle Tjern, som ofta syns i musiksammanhang i Sandviken, arrangerar veckans event med hjälp av sommarpengar från Kultur och Fritidsnämnden i Sandviken. Inträde till tältet är gratis för samtliga besökare.

SE SCHEMAT FÖR VECKAN HÄR.

Mer läsning