Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M besöker Petreskolan i Hofors till hösten

Hans Olsson (M) lyfte Hofors skola som exempel på bra skolor, när politikerna i Sandviken diskuterade budgeten för nästa år. Han och de andra moderatpolitikerna ska därför besöka Petreskolan till hösten.

Annons

Hans Olsson (M)

När politikerna i Sandviken diskuterade hur de ska använda skattepengarna kommande år uppmärksammade Hans Olsson att moderaterna har sett att Petreskolan i Hofors har fungerat bra. Till hösten ska moderaterna därför göra ett besök på skolan.

– Eleverna är på väg att förbättra sin reslutat och lärarna mår mycket bättre. Vi måste ta reda på vad det kan bero på, sa Hans Olsson (M).

Förhoppningen är att hitta faktorer som finns där, men saknas hos Sandvikens skolor och sedan tillföra det.

– Vi vill besöka skolan, för att se vad det är som gör att det fungerar så bra, och ta med oss det till skolorna här, sa Hans Olsson.

Marie Frestadius ställer sig frågande till moderaternas agerande. Hon tror att anledningen till att lärare och elever mår bättre i just Hofors är att det inte delas ut några läxor, men samtidigt ser hon inte att det är lösningen på problemen i skolan.

– Hofors har en läxfri skola, men är det nyckeln? Då tar eleverna med sig arbetet hem och blir stressade, vilket orsakar hög sjukfrånvaro, sa Marie Frestadius (S) .

Mer läsning

Annons