Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu planeras det för ännu en Maxrestaurang – i Sandviken

Max har redan två restauranger i Gävle och innan jul väntas ytterligare en stå färdig i Hemlingby. Nu för dessutom Sandvikens kommun dialog med Max om att hitta en lämplig plats för en restaurang, enligt GD.

Annons

LÄS OCKSÅ: Max öppnar lyxrestaurang i Gävle

Gävles tredje Maxrestaurang, i Hemlingby, kommer att ha en mer lyxig design enligt ett nytt koncept i samarbete med arkitektbyrån Wingårdhs.

Enligt Gefle Dagblad pågår nu diskussioner mellan Max och Sandvikens kommun om att hitta en lämplig plats för en restaurang i Sandviken och det ska även nu handla om en lite lyxigare variant.

LÄS OCKSÅ: Max i Hemlingby öppnar tidigast till hösten

– Det är vårt nya koncepthus som vi nu bygger överallt där vi etablerar oss. Det här typhuset är också aktuellt för Sandviken om vi får bygga som vi vill och detaljplanen medger det, säger Tony Jakobsson, bygg- och fastighetschef för hamburgerkedjan, till GD.

En bild av Max nya koncept.

Enligt Tony Jakobsson ligger Sandviken strategiskt bra till för en etablering.

– Sandviken är en vit fläck på kartan för oss. Vi vill ansluta oss till en större väg för att fånga trafiken. Samtidigt bör restaurangen ha närhet till handel, bostäder och arbetsplatser, säger han till GD.

– Från det vi köpt eller arrenderat mark så brukar det ta ungefär ett år tills vi är klara att öppna, grovt räknat, fortsätter Tony på frågan när restaurangen ska kunna stå klar.

LÄS OCKSÅ: Nu sätts spaden i jorden för Gävles tredje Max-restaurang

LÄS OCKSÅ: Ny bensinmack vill etablera sig vid E16 i Sandviken

LÄS OCKSÅ: Beijer ensamt i snart två år – stora ytor gapar tomma på Sandvikens handelsplatser

Mer läsning

Annons