Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S vill ha fritt wifi i Sandvikens kommun

Det behövs platser med fritt wifi i Sandviken för att kommunen ska nå Vision 2025, enligt Signe Brockman (S). Hon föreslår att möjligheten att införa fritt wifi-nät ska utredas .

Annons

Signe Brockman och Socialdemokraterna i Sandviken vill ha fritt wifi i kommunen. Bilden är arrangerad.

IT-utvecklingen i Sandviken går snabbt framåt. Lärare och elever på skolorna har i dag egna datorer och öppna trådlösa nät finns i alla lokaler. Det finns också flera gästnät i kommunens lokaler, men än så länge inte fritt wifi överallt.

För att nå Vision 2025, då staden ska vara aktiv, fylld av liv och rörelse, det ska finnas mötesplatser för alla och kommunikationen ska utvecklas, krävs det att Sandvikens kommun ska ha ett fritt wifi i alla fall på utvalda platser i centrala Sandviken, enligt Signe Brockman (S).

"Allt fler vill kunna arbeta eller studera på valfritt ställe och många serviceyrken är beroende av internet", skriver hon i en motion till kommunfullmäktige i Sandviken.

Hon påpekar också att Näringsminister Mikael Damberg uttryckte under inför förra valet vikten av att alla kommuner inför wifi och att han jämförde det med en digital allemansrätt.

Kommunfullmäktige bör därför besluta att ge Kommunstyrelsen i uppdrag att utreda möjligheten till att införa ett fritt wifi-nät på några utvalda platser i centrala Sandviken och i kommundelarna, anser Signe Brockman.

Nu ska IT-kontoret ta del av motionen och svaret kommer på sammanträdet i september.

Mer läsning

Annons