Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuksköterska undvek tillsyn efter misstänkt stöld – riskerar bli av med sin legitimation

En sjuksköterska i Sandvikens kommun anmäldes för att ha stulit narkotikaklassade läkemedel från ett förråd samt från patienter. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har flera gånger försökt få tag på kvinnan – som hållit sig undan och folkbokfört sig på en adress hon inte vistas på.

Annons

I augusti förra året tog IVO emot en anmälan från Sandvikens kommun, där det framgick att det försvunnit narkotikaklassade läkemedel från läkemedelsförrådet och från patienter. Misstankarna riktas mot en kvinna som bland annat ska ha påträffats en kväll på sjuksköterskeexpeditionen under den tid hon var sjukskriven.

IVO har därefter sökt kontakt med kvinnan vid upprepade tillfällen, som dock valt att inte höra av sig efter att ha tagit del av de handlingar i ärendet. Hon ska sedan ha folkbokfört sig på en adress i Vännäs, en adress som polisen kunde konstatera tillhöra ett behandlingshem där ingen kände till sjuksköterskan.

Kvinnan har inte svarat i telefon och systematiskt undanhållit sig IVO:s tillsyn och nu vill IVO att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd återkallar hennes legitimation som sjuksköterska.

Bilden är från ett annat sammanhang och har ingenting med innehållet i artikeln att göra.

LÄS OCKSÅ:

Patienter med missbruksproblem fick narkotikaklassad medicin – nu kritiseras läkaren

Hemtjänstkund låg död i tre dagar innan det upptäcktes – nu anmäls händelsen

Patient i Ockelbo fick sen vård för högt blodtryck – läkare kritiseras av IVO

Mer läsning

Annons