Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomma "Klaras krog" i Sandviken får nytt liv när Gustavs flyttar in

Lokalen på Högbovägen 4 har stått tom i två år. När Gävlebon Siyar Kandemir fick syn på den tänkte han att det skulle bli ett perfekt läge för hans nya restaurang/sportbar, Gustavs.

Annons

Det har varit många hyresgäster av lokalen på Högbovägen 4. I mars 2014 gick den senaste, Amilias krog, i konkurs. Innan det har den haft många namn, bland annat Jackson, Capello och kanske den mest välkända, Klaras krog.

– Det är ett ställe med bra läge. Det är mycket folk som åker på Högbovägen och jag vill att det här ska bli en mötesplats, säger Siyar Kandemir.

Renoveringsarbetet har pågått ungefär sex veckor och Siyar Kandemir berättar att många nyfikna Sandvikenbor har tittat in och frågat vad som ska hända med lokalen.

Läs också: Amilias krog i konkurs

I mars 2014 gick den senaste, Amilias krog, i konkurs. Innan det har den haft många namn, bland annat Jackson, Capello och kanske den mest välkända, Klaras krog.

– De ser att vi renoverar och kommer in och frågar vad det blir. Jag tror att det finns en stor efterfrågan på just det här konceptet som vi kommer att ha, säger han.

Det ska bli en amerikansk sportbar med resturang och bar. Det ska även vara öppet på dagen och då serveras lunchbuffé.

– Menyn är inte klar ännu, vi jobbar med den fortfarande, men det ska finnas lite allt möjligt, säger Siyar Kandemir.

I Sandviken finns det sedan tidigare en sportbar, Allstar, som lockar många gäster, men det är inte Siyar Kandemir orolig över.

– Jag tror inte att vi kommer att konkurrera. Vi har olika koncept. Det kommer att bli bra om man gör ett bra jobb och det ska vi göra, säger han.

Siyar Kandemir flyttade hit från Stockholm och sedan tidigare äger han Cappuccino bar i Gallerian nian i Gävle. Men när han såg att den här lokalen i Sandviken var tom tvekade han inte.

– Det var självklart. Jag har träffat en del Sandvikenbor och de är väldigt trevliga och jag tror att det kommer att fungera bra, säger han.

Siyar Kandemir har sysslat med marknadsföring och har en bild över hur det ser ut för resturangerna i Sandviken just nu och han säger sig veta vad gästerna vill ha.

Baren sedd inifrån .

Baren sedd utifrån.

Läs också: Klaras krog blir italiensk

– Man ser att det är många som åker till Gävle för att umgås med vänner, sitta och ta en öl och så. Men jag tror att efter att vi har skapat den miljö vi vill ha kommer det att bli en mötesplats för Sandvikenborna, säger han.

Sportbaren ska få namnet Gustavs, efter en duktig kock som Siyar har jobbat med tidigare.

– Han har inspirerat mig och fått mig att älska att jobba i branschen. Nu gick han tyvärr bort, men jag vill därför döpa resturangen efter honom, säger han.

Förhoppningen är att Gustavs kan öppna redan i mitten av september, men innan dess är det mycket att göra.

– Snart ska vi få möblerna, vi ska få vårt alkoholtillstånd godkänt och vi ska fixa mycket, men förhoppningsvis i mitten av september öppnar vi, säger han.

Än har inte möblerna kommit på plats.

Siyar Kandemir och hans kollega ska också anställa ungefär tio personer, som ska jobba i sportbaren/restaurangen, och de är noga med vilka som ska anställas.

–Vi vill hjälpa Sandviken och vi kommer bara att anställa Sandvikenbor, säger han.

Läs också: Nöjesställen i Sandviken inleder tätare samarbete

Att de tidigare restaurangerna som varit i lokalen har gått i konkurs skrämmer honom inte och han ser ljust på framtiden.

– Man måste veta hur man ska sköta det. Det gäller att veta vad efterfrågan är och hur man ska bemöta det, så jag tror att det kommer att fungera jättebra här med Sandvikenborna, säger Siyar Kandemir.

Mer läsning