Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleföraren bytte gren – blev svensk mästare under sin debutsäsong

För ett år sedan skiftade Jimmy Staff, Gävle Jet Racing Club, från vattenskoter till jetski. Ett år senare kan han titulera sig svensk mästare. "Det var inte så fysiskt utmanande att sitta ner och köra, så jag köpte en jetski i augusti förra året", berättar Staff.

Annons

Efter att ha slutat tvåa, etta och tvåa under SM-deltävlingarna i Karlskoga, Lycksele och Henån bärgade Staff SM-guldet. Han slutade dessutom tvåa i tävlingen som går under namnet Svenska cupen efter att ha slutat trea under cupens sita deltävling i Kumla i helgen.

– SM-guldet var klart redan tävlingen innan, men i cupen ingår alla tävlingar. Jag slutade tvåa med samma poäng som ettan, säger Staff, som är nybörjare inom grenen.

– Jag körde vattenskoter förra året och det var inte så tufft. Det var inte så fysiskt utmanande att sitta ner och köra, så jag köpte en jetski i augusti förra året. Jag tränade hela vintern med personlig tränare, sedan har jag satsat hela sommaren, säger Staff.

Läs också: Både guld och silver under SM-veckan för Gävle Jet Racing Club

Efter framgångarna under debutsäsongen har han redan börjat sätta målsättningar inför kommande säsong.

– Målet till nästa år måste vara att försvara SM-titeln tror jag. Det är många yngre som kommer upp i stora klassen från juniorklasserna, så det blir lite kul med nya motståndare. Sedan hoppas jag få köra EM-serien också.

– Vi har lite kvar i Sverige innan vi är bäst i världen, säger Staff, som nu hoppas kunna kliva upp på pallen i internationella sammanhang framöver också.

Staff har även hunnit tävla i Norge under säsongen, där han också nått stora framgångar.

– Det finns chans till guldmedalj där också inför sista deltävlingen nu i helgen. Men det är i Bergen, så det är långt att åka och dyrt. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska åka dit, säger Staff.

Läs också: Gefle Jet Racing tog storslam i helgens SM-deltävling

Annons