Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleföretag skänker presentkort till Klappakuten – nu utmanar de andra företagare

Artikel 1 av 2
Klappakuten 2020
Visa alla artiklar

I år skänker Bomhusföretaget Dahlboms Bil presentkort till Klappakuten.
Nu hoppas de att andra företagare följer efter.
– Vi utmanar andra företag att också hjälpa till, samtidigt som vi stödjer lokala handlare, säger Robert Hedenius, vd på Dahlboms Bil.

På onsdagseftermiddagen fick Lasse Wennman, Matakuten, ta emot 20 presentkort, på vardera 250 kronor, till Klappakutens insamling.

För Dahlboms bil har det alltid varit viktigt att gynna lokala handlare och föreningar. Tidigare år har de varit samarbetspartner till Klappakuten och bidragit med en summa pengar. I år har Dahlboms valt att köpa presentkort som gäller i Gävle city.

– Det är många familjer som har det tungt ekonomiskt så för oss är det en självklarhet att vara med på det här, säger Robert Hedenius.

Även en del företagare har haft svårt att få ekonomin att gå ihop i år.

– Det kände även vi av när det var som tuffast i våras och blev tvungna att permittera. Men sen återhämtade vi oss, säger Robert Hedenius.

Upplägget för femårsjubilerande Klappakuten blir inte som tidigare år då privatpersoner och företag lämnat in paket och presentkort på varuhuset Flanör en särskild dag.

Pandemin gör att givare istället uppmanas att swisha en summa pengar som går till presentkort. Några dagar innan jul delas de ut till behövande familjer.

– Förra veckan fick vi in 24 000 kronor, säger Lasse Wennman.

Klappakuten arrangerades för första gången 2016 och är i år ett samarbete mellan Gefle Dagblad och Matakuten.

LÄS ÄVEN: Klappakuten samlar in pengar istället för julklappar – så gör du för att bidra

Fakta – så gör du

Fram till den 13 december går det att skicka swish till: 1236 160 378

Märk din swish med Klappakuten.