Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleföretaget Partykungen prisas som årets digitala gasell i hela Sverige

Partykungen i Gävle är Årets digitala gasell i hela Sverige.
– Det betyder mycket för oss som företag och för mig personligen, att det finns de som tycker att vi gör ett bra jobb, säger Joel Svensson, vd och grundare.

På måndagen fick han ta emot priset vid en gala i Konserthuset i Stockholm.

För ett par månader sedan utsågs Partykungen till årets Gasellföretag i Gävleborg. Inget annat företag i länet har vuxit så snabbt, och dessutom med lönsamhet, under de senaste åren.

Läs mer: Partykungen årets Gasell i Gävleborg.

Sedan 2011 har bolaget G 9 Media med varumärket Partykungen ökat sin omsättning med 575 procent. 2014 omsatte bolaget 40,5 miljoner kronor och hade tio årsanställda.

Omsättningen har i stort sett fördubblats varje år sedan starten för fem år sedan.

Företaget har fortsatt växa kraftigt under det senaste året. Bokslutet för räkenskapsåret som avslutades sista augusti är ännu inte klart. De preliminära siffrorna visar på en omsättning på cirka 70 miljoner kronor, berättar Joel Svensson.

I dag har företaget cirka 20 anställda, en ökning med åtta sedan förra hösten.

I ett reportage i Arbetarbladet förra hösten sa ägaren och grundaren Joel Svensson att siktet var inställt på att växa förbi Buttericks i partybranschen.

Läs mer: Han gav mamma Eva jobb.

– Vi närmar oss med god marginal. Vi är nog där nu. Nästa bokföringsår ska vi absolut ha gått om dem, säger Joel Svensson.

I februari nästa år flyttar företaget sitt högkvarter och lager från Näringen till nya industriområdet Ersbo på västra sidan av E4. Där får man fyra gånger så stora lokaler som i dag.

Läs mer: Partykungen storsatsar i nytt industriområde.

Joel Svensson hoppas att det ska innebära att det dröjer innan företaget behöver flytta igen.

– Det har vi ju sagt tidigare också. Det här blir fjärde flytten. Så vi får se. Växer man med 80 procent varje år så behövs mer plats, konstaterar han.

Hittills har Partykungen inriktat sig på att leverera partyprylar inom Sveriges gränser. Under det kommande året planeras en lansering också i Norge, vilket antagligen medför ytterligare tillväxt.

Årets högsäsong för Partykungen har nyligen passerats. Oktober då Halloween infaller, står för nästan 40 procent av omsättningen.

– Vi hade större konkurrens än tidigare men trots det gjorde vi jättebra ifrån oss, säger Joel Svensson.

Joel Svensson utsågs i fjol till Årets unga företagare vid intresseorganisationen Företagarnas gala i Stockholm. I våras prisades han som Årets företagare i Gävle.

Vid måndagskvällens gala i Stockholm deltar också Jeff Jansson som också är delägare i Partykungen. Joel och Jeff är kompisar sedan gymnasietiden.

Här kan du se Dagens Industris live-sändning från Gasellgalan.