Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleforskare får stipendier av Sandvik

De tre forskarna har undersökt hur kunskaper växer fram, hur idéer kläcks i mindre företag och hur företag kan göra för att materialförsörjningen ska bli effektivare.

På måndagen fick de stipendier av Sandvik vid en lunch på bruksmässen i Sandviken.

Camilla Niss är lektor på Högskolan i Gävle och chef vid avdelningen för industriell utveckling, it och samhällsbyggnad.

I fjol doktorerade hon med en avhandling som handlar om hur projekt och kunskaper växer fram. Sandvik belönar hennes insatser med ett stipendium på 25 000 kronor.

Stefan Eriksson, lärare på Högskolan i Gävle och deltidsforskare, och Lars Löfqvist, doktorand på högskolan, delar på ett stipendium på 25 000 kronor.

Försörjningen

Stefan Eriksson forskar om hur företag kan ordna försörjningen med material på effektivaste sätt.

Lars Löfqvist har undersökt hur nya produkter och tjänster tas fram i mindre företag.

– I större företag är det ofta mer byråkratiskt och strukturerat än i mindre företag där det är mer experimenterande och närmare till kunderna, säger Lars Löfqvist som antar att också jätteföretaget Sandvik kan ha nytta av resultaten.