Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlefotograf nominerad till frilanspris

Fotografen Christoffer Hjalmarsson från Gävle har nominerats till Frilanspriset.

Annons

Priset delas ut för femte året i rad till en frilans som utfört betydande journalistiska insatser.

Christoffer Hjalmarsson har rest i och fotograferat många av världens oroshärdar. Tidigare i år kammade han hem utmärkelserna "Årets bild" och "Nyhetsbild utland" för bilder som han tog under revolten i Ukraina.

Motiveringen till nomineringen lyder: "Christoffer Hjalmarsson gör många profilerade utlandsreportage och hans arbetssätt kännetecknas av stor målmedvetenhet och oräddhet. Dessa egenskaper gör att han befinner sig där de extraordinära bilderna kan tas."

Frilanspriset delas ut av Poppius Journalistskola och PP Pension. Övriga nominerade är Ulrika Knutsson, Jenny Küttim, Jenny Nordberg och Nils Resare. Vinnaren presenteras 7 maj i Stockholm.

2014 året vanns Frilanspriset av Terese Cristiansson. Tidigare vinnare är Thomas Sjöberg, Martin Schibbye tillsammans med Johan Persson samt Johanna Frändén.