Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gavlegårdarna

/

Om man är student och vill börja bo så enkelt och billigt som möjligt så är Gavlegårdarnas hyresrättsbostäder för ungdomar ett bra alternativ. Det finns 963 studentbostäder i Gävle och av dem så finns det rum i korridor, egna lägenheter och delat rum med andra på 3 eller 4 rum och kök.

Annons

Om man pluggar på Högskolan i Gävle så så har studentkåren bostäder för just ungdomar, där dem har bostadsgaranti, så dem garanterar en bostad. Dock måste man plugga halvtid (15 poäng/termin) på högskolan och ha en inkomst för att få en lägenhet. Självklart måste man även vara minst 18 år.

Om man vill hitta en bostad utan att behöva plugga så finns det Startbo. De vänder sig till ungdomar som inte idag har något gällande hyresavtal med Gavlegårdarna. Dem ligger på speciella adresser. Till exempel Sätra Campus. Det är inte lika hög standard, men det ingår el och bredband. Samt att det är billigare hyra just anpassat för studenter.

Är du sugen att skaffa en studentbostad eller ett startbo? Gå in på www.gavlegardarna.se eller www.geflestudentkar.se för mer information.

Mer läsning

Annons