Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlekille leder Canal+ Hockeytisdag

Canal + har Arne Hegerfors, Anders "Ankan" Parmström och Lasse Granqvist. Nu är det dags att lära sig ett nytt namn. Björn Oldeen från Hille leder kanalens nya programsatsning "Hockeytisdag".
– Det här programmet kommer att sticka ut hakan lite mer än de andra, lovar han.

Björn Oldeen började på radio där hans pappa Ole redan var en stor profil. Sen blev det en flytt till Canal + och där har han nu fått chansen med ett helt nytt program.

– Det är ett helt nytt program där det kommer att bli diskussioner och debatt under pauserna i matcherna. Det finns redan i fotboll och ny är dags att göra ett i hockey. Det är fler röster som kommer till tals här och inte bara en Wikegård som analyserar. Bland annat kommer före detta förbundskaptener och sen kommer Rickard Fagerlund att tycka till och han ju många roliga citat. Men självklart är det matchen som ligger i fokus, folk slår ju på kanalen för att de vill se matchen.

– Otroligt stimulerande. Det är ju sånt här man drömmer om att få jobba med. Att ens få chansen är ju jättekul. Det blir mitt största jobb för tv hittills. Men man vill alltid framåt och utvecklas.

– Det är otroligt häftigt att de är så ödmjuka. Man växte ju upp med Arne när han hade hockeykväll. Det är ju dem man har sett upp till så det är väldigt lärorikt.

– Den största skillnaden är väl att man syns. Jag jobbade med sport på radio också, men det är först när man syns som folk komemr ihåg vad man gör. Det är också mer lagsport att jobba med tv, på radion är man oftast själv ute på matcher. Sen är det resemässigare häftigare att åka ut med alla från teknispersonal till producenter. Men det krävs ju också att alla drar åt samma håll.

– Han tycker bara det är kul. Sen är det lite skönt att jobba på tv och slippa jämföras med honom på radion. Han har varit ett bra bollplank, men det jag är lite besviken på är att han fortfarande inte har skaffat Canal +. Det var över ett år sen han lovade att göra det så man får hoppas att det blri av snart.