Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlekonst i Australien

Gävlekonstnären Annika Erixån ställer ut. På andra sidan jordklotet. Så nej, vi tänker inte skicka någon recensent till Australien. Men tack för vernissagekortet!

Annika Erixån är inbjuden som Artist in Residence till kulturcentret The Lock Up Culture Centre i Newcastle, Australien.

Hur i hela friden hamnade du just där?

– När jag jobbade i Kina var där folk från Australien som rekommenderade mig detta residency i Newcastle. Det är ett fascinerande cowboy/surfing/wrecky houses/paradis!

– Jag bor i ett tidigare fängelse som gjorts om till kulturcenter, berättar Annika Erixån som alltså själv befinner sig på plats för att rigga foton, videokonst, skulptur och teckningar.

Artist in Residence (AIR) är ett projekt som ger konstnärer möjlighet att både arbeta och bo på nya platser och vara en del av ett vardagsliv i en annan kultur under en eller ett par månader. Annika Erixån har tidigare varit gästarbetande konstnär i bland annat Kina, USA, Norge och Island.

Utställningen down under heter ”Traces of meaning” och pågår 8 –24 juni.