Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleman blåste gammal nätdejt på 70 000 kronor – lovade resa till Maldiverna

En 49-årig man från Gävle döms för att ha lurat totalt sju personer på pengar. Bland annat lurade han en kvinna att betala honom för en utlandsresa som aldrig blev av.

LÄS OCKSÅ: Kvinna från Gävle dömd för 23 fall av bedrägeri

Redan under 2010 ska mannen ha kommit i kontakt med en kvinna via en dejtingsajt men det blev inget mer än någon träff och telefonsamtal.

Fem år senare möttes de dock igen av en slump på tågstationen i Gävle och då återupptogs kontakten dem emellan.

Mannen föreslog efter ett tag att de skulle åka till Maldiverna och lurade i kvinnan att han kände någon som kunde fixa biljetter på ett resebolag.

Det slutade med att kvinnan förde över nästan 30 000 kronor till 49-åringen.

LÄS OCKSÅ: Beställde godis för 17 000 kronor i annans namn – åtalas för bedrägeri

Någon resa blev dock aldrig av men mannen lyckades få kvinnan att föra över än mer pengar till honom då han sa sig behöva hjälp med att betala en bil.

När kvinnan sedan ringde till resebolaget där 49-åringen skulle ha bokat resan förstod hon att allting var en bluff. Ingen resa var bokad och samma kväll polisanmälde hon mannen.

Sju personer blev lurade på pengar av samma person. En kvinna blev lurad på totalt 85 000 kronor där merparten gick till att bli delägare i en häst, något som aldrig blev av.

Totalt fälls 49-åringen för åtta fall av bedrägeri och ett fall av skadegörelse.

Mannen döms skyddstillsyn samt dagsböter och att betala skadestånd till de personer han har lurat. Ett belopp som totalt uppgår till strax över 180 000 kronor.

LÄS OCKSÅ: Falska sedlar i omlopp i Gävle – man anhållen för bedrägeri