Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleman hyllar döda IS-krigare

(Uppdaterad 7.50) En representant för Gävle moské hyllade två dödade svenska män som gått med i IS, Islamiska staten, en terrorgrupp.

En representant för Gävle islamiska center, Ali Abdallah Al Ganas skriver så här på Facebook: "Vi ska ej beklaga eller klaga. Vi ska säga grattis till brodern och hans familj. Må Allah acceptera honom. Martyrskap är det som vår älskade profet önskade sig tre gånger. Det tyder bara på dess högs och ädla nivå. Och att alla ej vinner denna nivån. Må Allah låta oss vinna den".

Ali Abdallah Al Ganas stod tills nyheten om Facebookinläggen briserade, som ansvarig för studiebesök på Gävle islamiska centers sajts kontaktsida.

Efter det har Gävles Islamiska Center tagit avstånd från Ali Abdallah Al Ganas uttalanden. Så här skriver de på sin hemsida:

"Gävles Islamiska Center kan inte ta ansvar för personliga åsikter från andra människor. Vi förespråkar och tror på yttrandefriheten men tar på högsta allvar avstånd ifrån all typ av våld, kränkning eller annan typ av handling som på något sätt skadar våra medmänniskor".

Enligt Svt Tvärsnytt har mannen också gett sitt stöd till terrorattackerna i Frankrike.

I bildspelet ovanför kan ni se några av de Facebookinlägg som Ali Abdallah Al Ganas skrivit.

IS är ett av de största hoten nationellt och internationellt, enligt Säpo.

Först skrev Per Gudmundson från Svenska Dagbladet om Ali Abdallah Al Ganas Facebookinlägg.