Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleprofilen Håkan Vestlund har avlidit

Håkan Vestlund, socialdemokrat och tidigare ordförande i Gävles kommunstyrelse, avled i går efter en tids sjukdom. Vestlund blev 65 år.

Håkan Vestlund tillhörde de tyngre namnen i Gävles politiska liv. 1967, när han var 24 år, valdes Vestlund in i kommunfullmäktige.

Fyra år senare började hans politiska karriär som kommunalråd – på den tiden det yngsta kommunalrådet i Sverige. 1977 blev Håkan Vestlund ordförande för kommunstyrelsen, en gärning som skulle fortsätta i nitton år. 1996 valde han att lämna sin plats till förfogande efter ett par kommunala skandaler. Vestlund ägnade sig sedan åt revisorsuppdrag åt kommunstyrelsen och anlitades även som föreläsare.

Insjuknade

Tillsammans med sambon Lotta drev Vestlund också en närbutik på Söder. I oktober förra året trappade Vestlund ner och avgick successivt från sina uppdrag då han blivit sjuk.

De närmaste släktingarna är sonen Thomas med familj och brodern Göran.