Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles arbetslösa betalar för dåligt företagsklimat

Det är inte för företagen i första hand som företagsklimatet ska förbättras utan för alla arbetslösa, skriver representanter för Alliansen.

Annons

Vi i Alliansen är djupt oroade för den höga arbetslösheten i Gävle i allmänhet och för ungdomar i synnerhet. Det är inte acceptabelt att en hel ungdomsgeneration ställs utanför arbetsmarknaden. I Sverige råder samma nationella regelverk så den höga arbetslösheten i kommunen beror inte i första hand på det nationella regelverket utan på att den lokala näringslivspolitiken fullständigt har havererat. På det senaste kommunfullmäktige blev det uppenbart att det är Seppo Laine och Vänsterpartiets ideologi som styr näringslivslivspolitiken i Gävle med en svartmålning av företagen i Gävle som var så kraftfull att man förstår att Social- demokraterna är fullständigt i händerna på en extrem vänster.

Priset för det dåliga företagsklimat i Gävle betalar den som är arbetslös. Det är inte för företagen i första hand som företagsklimatet ska förbättras utan för alla de som är arbetslösa. Vi vet alla att LO står nära och i princip styr det socialdemokratiska partiet så vi vill verkligen uppmana LO att protestera kraftfullt mot den politik som förs i Gävle, eller rättare sagt, den uteblivna politiken i Gävle mot arbetslöshet i allmänhet och ungdomsarbetslösheten särskilt.

Det har stor betydelse för Gävle vad LO gör på det här området och en kraftfull manifestation mot arbetslösheten i Gävle skulle verkligen välkomnas då det är era medlemmar som lider av politiken i Gävle kommun.

Inger Källgren Sawela (M)

oppositionsråd

Per-Åke Fredriksson (FP)

oppositionsråd

Roland Ericsson (C)

oppositionsråd

Lennart Ahlenius (KD)

oppositionsråd

Mer läsning

Annons