Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävles S-toppar avgår

Socialdemokraternas kommunalråd Carina Blank och Per Johansson avgår. Det kommer att presenteras av partiet på fredagen.

– Skälet till att man har en presskonferens är väl oftast att det kan komma en nyhet, säger Elin Lundgren, ordförande för Gävle arbetarekommun.

Stora förändringar väntas i Gävles S-topp inför valet 2014. Klockan 11.15 på fredagen håller arbetarekommunen en presskonferens på Länsmuseet då nuvarande kommunalråd Carina Blank och Per Johansson ska ge besked om sin fortsatta kandidatur.

Företrädare för partiet vill inte ge någon mer konkret information än så. Men enligt en högt uppsatt källa med lång bakgrund som aktiv partimedlem kommer de två kommunalråden att avisera sin avgång.

Enligt vad Arbetarbladet erfar har det funnits ett internt tryck inom Socialdemokraterna kring detta. Många tycker att de nuvarande kommunalråden inte är bra för opinionen och att det behövs en förnyelse.

Arbetarbladet har under torsdagen pratat med flera medlemmar i arbetarekommunens styrelse, men ingen vill kommentera uppgifterna.

– Inga kommentarer. Ni får invänta presskonferensen, säger Mattias Beijmo, styrelseledamot i Gävle arbetarekommun.

– Om de ska ha en presskonferens i morgon så får väl de berätta vad de vill framföra och vad de vill säga, och först då är det läge att kommentera, säger kassören Tommy Berger.

Han uttalar ett stort förtroende för de båda kommunalråden, och förnekar att det skulle finnas ett missnöje inom styrelsen med deras arbete.

– Nej, verkligen inte, så är det inte. När man ägnar sig åt politiskt arbete är det ibland saker man gör som man får klapp på axeln för och ibland är det saker som gör att folk blir lite sura på en. Men av allting som har varit under den ganska långa tid som Carina och Per har hållit på så har det varit mycket mera klappar på axeln än kritik, säger Tommy Berger.

Arbetarbladet sökte under torsdagen Carina Blank men fick inte tag på henne. Per Johansson vill inte lämna några kommentarer innan presskonferensen.