Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävlesymfonikerna övar inför gratispublik

Påkostade tryckta programtidningar är inget som Gävle Konserthus har råd att använda pengarna till. Liksom i höstas har man flyttat in i annonsbladet Gestrike Magasinet. Och när den lilla trycksaken med programinformation äntligen kommer i brevlådan har redan sex av årets konserter hunnit passera.

Men det kanske är klokt att lägga krutet på andra publikfrämjandet åtgärder. Som exempelvis de återkommande öppna repetitionerna med Gävle Symfoniorkester där tjuvlyssnare välkomnas i Gävle Konserthus.

Tisdag 2 februari är det dags igen när symfonikerna övar inför kommande torsdagskonsert kallad ”En midsommarnattsdröm”. På pulten kan ses chefsdirigenten Jaime Martín.

Mozarts ouvertyr till Figaros bröllop, Schumanns Cellokonsert och Mendelssohns En midsommarnattsdröm (med en bröllopsmarsch ni garanterat kommer att känna igen) ska framföras. Vilket smakprov som bjuds under den öppna repetitionen klockan 11 blir dock en överraskning. Solist är orkesterns egen framstående solocellist Mats Olofsson.

Nästa ”Öppen repetition”-tillfälle i Gävle Konserthus kommer onsdag 10 februari, påminner programmet.