Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävligt Gott flyttar till gamla fängelset

Under fredagen blir det klart. Gävligt Gott lämnar sina lokaler på Norra Rådmansgatan och flyttar in till gamla fängelset på Hamiltongatan. Nyöppningen kommer att ske 5 oktober, i gamla Lättings lokaler.

Uppgifterna om flytten har bekräftats av Peter Ågren, ägare till Gävligt Gott.

– Vi skriver under kontraktet på fredagen, säger han.

Enligt Peter Ågren är kontraktet ett samarbetsavtal med Vuxenskolan och ABF. De nya lokalerna kommer att öppna 5 oktober, och en större invigning kommer att ske sista oktober.

Anledningen till flytten är att man vill ha möjlighet till mer och fler matupplevelser.

– Vi vill vara mer än ett ställe där man går in och provsmakar mat. Vi vill bli en destination där kunden får en måltidsupplevelse, säger Peter Ågren.

Som exempel nämner han kvällar där man kombinerar en avsmakningsmeny med en guidad tur i fängelset. Lokalerna ger också möjlighet till att satsa på temakvällar med konserter, föreläsningar, poesikvällar eller teater.

Grundidén, att satsa på hälsosam, ekologisk och närproducerad mat, kommer att finnas kvar. Så kallad rawfood och superfood lyfts fram.

– "Njuta sig i form" är ett uttryck som passar väl in på det vi vill vara, säger Peter Ågren.

Vad som händer i lokalerna på Norra Rådmansgatan vet han inte.

– Det är upp till fastighetsägaren att sköta det, säger han.