Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge de unga skälig lön

Annons

Har lyssnat mycket på radio och hörde till min förskräckelse att Alliansen har planer på att Ungdomspraktik ska gälla för alla under 23 år. Vidare så menar dom att praktiktiden ska förlängas till 1,5 år. Enligt Alliansen så kommer det att skapa fler arbeten för unga. Helt fel enligt min mening. Många arbetsgivare kommer (tyvärr) att utnyttja tillfället som bjuds för att slippa anställa vilket dom givetvis tjänar massor med pengar på.
Dom unga däremot får arbeta för ett litet bidrag som det inte går att försörja sig på. För man kan ju knappast kalla det för lön.
Mig veterligt så är man myndig (vuxen) i Sverige när man fyller 18 år. Föräldrarna har försörjningsplikt fram till dess eller tills barnen gått ut gymnasiet. Helt okej enligt min mening. Jag har aldrig smitit ifrån mitt ansvar som förälder.
Föräldraskapet upphör inte bara för att barnen är "vuxna". Däremot så gillar jag inte att bli manipulerad av våra makthavare.
På det här viset så omyndigförklarar Alliansen våra Unga Vuxna och tvingar dom att bo kvar hemma o bli försörjda. När man är ung och vuxenlivet börjar så vill man bli behandlad som en vuxen. Vem kommer inte ihåg den första lägenheten. Oftast en etta eller en liten tvåa. Men det spelade ingen roll det var ens eget krypin.
Ska man verkligen hjälpa våra unga så ska man hjälpa dom att få en skälig lön för sitt arbete istället för att gynna arbetsgivarna och servera gratis arbetskraft.
Jag kommer att rösta på det parti som INTE omyndigförklarar våra unga utan anser att ALLA som arbetar ska ha en lön som man kan leva på.
Jag hoppas att fler inte låter sig manipuleras av Alliansens valfläsk utan ser genom deras falska fasad som det Nya Arbetarpartiet.
Min röst kommer att tillfalla det SANNA Arbetarpartiet SOCIALDEMOKRATERNA.
Mona Keidong
Birgitta Öberg

Mer läsning

Annons