Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gemensamt beslut från alla elitklubbar

Alla elitarenor ska kamera
övervakas. Det har klubbarna i Svenska hockeyligan gemensamt beslutat.

Så sent som på annandagen fick en match mellan Djurgården och Rögle brytas på grund av att fans försökte konfrontera varandra på läktaren. Och det har blivit stökigare bland svenska hockeysupporters den senaste tiden.

Det menar Svenska hockeyligan, elitklubbarnas intresseorganisation, som också har beslutat att alla elitarenor ska utrustas med övervakningskameror som riktas mot publiken.

– Det är accelerationen av oroligheter som fått oss att fatta beslutet, säger Tommy Töpel, sportchef på Svenska hockeyligan.

– Alla föreningar har skrivit under på det här. Alla är inte klara än, men det flesta har fått upp kamerorna, berättar han.

Hockeyligan tror att övervakningen är ett effektivt sätt att minska bråken bland så kallade supporters.

– Erfarenheter från andra idrotter och sammanhang säger det. Vi tror på det och därför har vi investerat i det.

Varje match värderas i säkerhetssynpunkt. Vissa matcher är mer kritiska än andra men om något lag har det värre än något annat vill Tommy Töpel inte säga.

– Det uttalar vi oss inte om utan sådant bedömer vi från gång till annan.