Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genombrott kring försvunnen kvinna

En man har anhållits misstänkt för mord på den 29-åriga kvinna som varit försvunnen i Gällivaretrakten sedan i september, uppger polisen.

Annons

Mannen anhölls i går kväll klockan 18.20, enligt ett pressmeddelande från polisen. Han är skäligen misstänkt för mord, alltså den lägre misstankegraden.

Mannen är medelålders och hemmahörande i Norrbotten, enligt polisen.

Polisen skriver i pressmeddelandet att inga ytterligare kommentarer lämnas för tillfället. ”Mer information lämnas så snart utredningen medger det”, skriver polisen.

Den 29-åriga kvinnan har varit försvunnen en dryg månad och det har hittills inte framkommit några uppgifter på att hon har hittats. Hon försvann den 12 september och dagen därpå hittades hennes bil vid den så kallade Stenbron vid Vassara älv utanför Gällivare. Men enligt tidigare uppgifter från polisen är det inte säkert att kvinnan själv kört bilen till bron utan den kan ha körts dit av någon annan person.
Enligt Expressen ska polisen ha hittat blodspår från kvinnan på en rastplats vid Mäntyvaara, sex mil söder om Gällivare. Polisen har dock inte velat kommentera den uppgiften men har sagt att utredningen har gått framåt.

Mer läsning

Annons