Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF klara för kval

Gefle klarade matchboll nummer ett och får kvala om det allsvenska kontraktet. Ett lyckat byte i den 82:a minuten räddade laget, som fick 2–2 mot IFK Göteborg.

Stor matchhjälte för Gefle blev inhopparen Dragan Kapcevic. Han hade bara varit på plan i fem minuter när han dundrade in Gefles kvittering i den 87:e minuten.
Gästerna från Gävle var annars illa ute efter första halvlek. Att spela med kniven mot den allsvenska strupen räckte uppenbarligen inte för att få laget att leverera något extra i första halvlek.

IFK Göteborg radade i matchinledningen upp chanser utan att egentligen anstränga sig nämnvärt, och i den 13:e minuten kom utdelningen: Högerbacken Adam Johansson slog en hård djupledsboll med vänstern mot straffområdet där Tobias Hysén hoppade för att nicka – och missade. Missen ställde Mattias Hugosson i Gefle-målet totalt och Johanssons inlägg dalade in i bortre hörnet.

2–0 sju minuter senare var Tobias Sanas första allsvenska fullträff någonsin. Han fick bollen utanför straffområdet och skruvade den hårt rakt upp i det bortre krysset.
Gefle rykte upp sig något efter paus och reducerade till 1–2 när skyttekungen Jakob Orlov gjorde sitt nionde mål för säsongen.
Resultatet räckte inte för att rädda Gefles kvalplats. Då byttes Dragan Kapcevic in.

TT