Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF testar nytt från Malmö FF

Just nu provtränar Jonas Olsson med Gefle IF under träningslägret i Barcelona. Nästa vecka kommer ytterligare två spelare på besök när laget är tillbaka i Sverige.

Annons

Filip Stenström från Malmö FF och David Simbo med Boden som senaste klubbadress får visa upp sig

– När det blev klart att Bernhardssons skada var så allvarlig har vi fått väldigt många förslag på ersättare. De här två namnen kom upp i helgen och nu är det klart att båda kommer och är med oss några pass nästa vecka, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Stenström har mest meriter av de båda. 2011 hoppade han in i Malmös Champions league-kval mot Glasgow och gjorde succé. Han spelade också ett antal matcher från start som högerback i allsvenskan.

Men ifjol blev det bara ett inhopp.

– Jag vet inte så mycket mer om honom än att han ursprungligen kommer från Västerås SK, säger Olsson.

Han är 21 år och nu vill MFF låna ut honom. Han har provtränat med Brage och även kollegan i Superettan Ängelholm har hört av sig.

– Men det dök upp en ny möjlighet med Gefle helt plötsligt. Jag vill förstås gärna spela på så hög nivå som möjligt, säger Stenström till Sydsvenskan

Hans kontrakt med Malmö går ut efter den här säsongen.

David Simbo är den andra provtränaren. Han kommer från Sierra Leone men har spelat svensk fotboll med Motala, Trelleborg och Boden. En 23-årig högerback som är 190 cm lång.

– Vi får se vad det ger. Vi har några träningar hemma på Strömvallen nästa vecka och då får dom visa upp sig, säger Olsson.

22-åriga Jonas Olsson som spelade i Degerfors ifjol har också chansen. Han tränar nu med laget i Barcelona.

– Han har gjort ett gott intryck så här långt. Bra fysik och bra teknik, säger GIF-tränaren.