Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-trio stannar en säsong till

Gefle IF förlänger kontrakten med Mattias Hugosson, Daniel Bernhardsson och Dragan Kapcevic i ytterligare en säsong.

Dessutom ligger redan större delen av försäsongsschemat på plats.

Redan under säsongen har GIF skrivit nya kontrakt med nyckelspelare som Olof Mård, Mikael Dahlberg och Jonas Lantto. Nu säkrar man upp med två trotjänare och en pålitlig forwardsinhoppare också.

– Det har varit ganska snabba och odramatiska förhandlingar och vi är nöjda med att behålla samtliga i ytterligare ett år. Både vi och de här spelarna som börjar komma till åren tar nu ett år i taget, säger tränaren och sportchefen Pelle Olsson som motivation till kontraktslängden.

Nu är det bara Daniel Theorin, Daniel Leino och Suad Gruda från årets trupp som inte har kontrakt sedan Yussif Chibsah valde Djurgården.

Omsättningen på spelarfronten blir således inte särskilt stor den här säsongen heller.

Trots att allsvenskan precis har tagit slut ligger GIF inte på latsidan i förberedelsefasen till den åttonde raka säsongen i högsta serien. Planeringen är redan i full gång och i vissa avseenden är den nästan helt klar. Som träningsmatcherna.

– Vi spelar den första matchen den 4 februari borta mot Örebro SK. Sedan rullar det på fram till den allsvenska starten i början av april, säger Olsson.

Åtta matcher ligger nu fastspikade och det ska in ytterligare någon beroende på vart någonstans GIF ska bedriva sitt träningsläger. För det är helt klart att det blir en utlandsvecka i början av mars.

– Vi jobbar på två alternativ. Antingen blir det samma ställe på Cypern som vi har åkt till de senaste åren eller så finns det ett spanskt alternativ också. Vi får se.

Om det blir Cypern blir förmodligen nya allsvenskarna GIF Sundsvall en motståndare som befinner sig på medelhavsön samma vecka.