Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Givet val för fansen – tråkigt för övriga

/
  • Inget märkvärdigt. ”Harry Potter och dödsrelikerna – del 2” är givet för dig som är ett fan av Harry Potter, men inte för den allmänt spelintresserade.
  • Ointelligent. Den artificiella intelligensen på fienderna i spelet imponerar inte.

Spelet är direkt baserat på filmen med samma namn och handlingen är så klart densamma.

Annons

Däremot är många av filmens händelser och sekvenser förlängda för att bli mer anpassat för spelande. Mellan banorna visas filmklipp som är nerkortade och animerade versioner av filmen. Tyvärr ser de sakerna som hjältarna gör i dessa klipp mycket roligare ut än de enformiga och långtråkiga banorna man faktiskt får spela. Banorna är långa och utdragna, samma saker händer om och om igen och ibland är miljöerna så pass oförändrade att man börjar undra om man går runt i en cirkel.

När du väl klarat dig igenom banorna kommer fler häftiga scener som man inte får ta del av. För att få en bredare spelupplevelse har utvecklarna i stället lagt in en del moment som skiljer sig från resten av spelet, men även de kommer tillbaka senare i andra omgivningar. Det finns också typiska spelgrejer som att snabbt trycka på den knapp som visas på skärmen, vilket förstör den filmiska känslan man emellanåt får.

Även andra klassiska, uttjatade saker som att du ska skydda en person som gör en tidskrävande uppgift är något som återkommer alldeles för ofta. Animationerna när man kastar, eller skjuter trollformler är bra, men i övrigt är grafiken ingenting märkvärdigt. Trollformlerna funkar som magiska skott och man använder en knapp för att sikta och en för att skjuta, som de flesta skjutspel, och det funkar bra. I stället för olika vapen har man olika magier, alla med olika precision, styrka och skjuthastighet.

Jag tycker kontrollerna är utmärkta. Med enkla knapptryckningar kan du på nolltid byta mellan flera olika trollformler. Det gör att du på ett ögonblick kan skjuta fem olika besvärjelser på tre olika fiender och slå ut alla på olika sätt.

Fienden har ingen märkbar intelligens och sitter antingen bakom skydd för att med exakta mellanrum skjuta en salva besvärjelser, eller så springer de fram så nära att man inte kan träffa dem för att sedan springa tillbaka igen. Det händer även att de systematiskt skjuter sina egna i ryggen om det skulle råka stå någon framför dem.

Dragen i ”Harry Potter och dödsrelikerna – del 2” är väldigt typiska för licensspel, men om du är ett stort fan av Harry Potter och vill ta del av upplösningen av äventyret är detta spelet för dig.

Mer läsning

Annons