Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjande expansion

Hur skapar högre arbetsgivaravgift för ungdomar fler jobb inom turismsektorn i Gävleborg?

Annons

Glädjande nog finns det företag som expanderar kraftigt i turismsektorn i länet. När Kungsberget övergick från kommunalt ägande till privata kompetenta ägare så har utvecklingen inte låtit vänta på sig. Nu växer Kungsberget kraftigt och det skapas välbehövliga arbetstillfällen i regionen. Men det finns allvarliga hot mot Kungsberget och andra turistanläggningar. Den Rödgröna vänsterkartellen vill ta bort reduktionen på arbetsgivaravgiften för ungdomar 18-25 år och man vill även införa rätt till heltid genom lagstiftning.

Det är många ungdomar som arbetar just inom turism och servicesektorn i Gävleborgs län och om man tar bort reduktionen på arbetsgivaravgifter för unga människor skulle arbetsmarknaden försämras drastiskt för ungdomar. Det är bra att vänsterkartellen intresserar sig för arbetstillfällen inom turism- och servicesektorn men de Rödgrönas förslag om höjning av arbetsgivaravgifterna för ungdomar 18-25 år försvårar branschens möjlighet att skapa arbeten för ungdomar. Om man dessutom kombinerar det med deras förslag om rätt till heltid så blir man mycket bekymrad för turismsektorns möjligheter att utvecklas i länet om dessa förslag blir verklighet . Vänsterkartellen måste förklara på vilket sätt det blir fler arbetstillfällen för ungdomar genom att man chockhöjer företagens kostnader för att anställa ungdomar.

Raimo Pärssinen (s), hur skapar Ni fler arbetstillfällen för ungdomar genom att höja kostnaderna för jobbskaparna, nämligen företagarna? På vilket sätt stödjer ni turismsektorn genom att vilja lagstifta om rätt till heltid? Det är inte så många som åker skidor på sommaren men ni vill ändå införa rätt till heltid och försvåra säsongsanställningar. På vilket sätt skapar det arbetstillfällen i länet?

Kandidat till Riksdagen för Nya Moderaterna

Mer läsning

Annons