Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjefylld invigning av kyrka

När nybyggda Hedvigslundskyrkan invigdes under lördagskvällen var kyrkosalen full av förväntansfyllda församlingsmedlemmar.

– Det känns jättebra att det är invigning nu, det är lite svårt att ta in, säger pastorn Sven-Gunnar Hultman.

I juni 2012 togs det första spadtaget för Pingstkyrkans nybygge och nu står den första etappen klar, med kyrkosal, idrottshall och förskola. I nästa etapp ska bland annat kyrkosalen färdigställas med en mer permanent prägel. Byggprojektet har kostat hela 37 miljoner kronor.

Invigningen under lördag kväll fylldes med sång och glädje för både gammal och ung. Lovsången "Så stor är vår Gud" framfördes med 11-åriga Saga Myleus som sjöng solo och backades upp av körsångare och en stående, sjungande publik. Samtidigt tändes ljus framför scenen som en symbolisk invigningsgest.

Senare under kvällen skulle Samuel Ljungblahd och Gefle Gospel Choir underhålla församlingen och som sista nummer var det dags för hiphopparen Ricky att kliva upp på scenen.

Församlingsmedlemmerna P-O Flodström och Annie Hägg gick in i nybygget med stora ögon.

– Det blev grymt bra. Jag är stolt över församlingen som lyckats med detta, säger Annie Hägg.