Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gläns med välvårdat hår

En bra hårinpackning ger snabbt ett synbart resultat. Smartson testar åtta produkter där vissa ger silkeslent hår och andra är verkningslösa. Dyrast är inte alltid bäst.

Oavsett årstid kan håret bli torrt och slitet och behöva lite extra vård. En bra hårinpackning stärker håret och ger det glans tack vare fina ingredienser. Men det finns många vårdande produkter som lovar bättre resultat än de kan uppvisa.

Den prisvärda testvinnaren från Nivea innehåller extrakt från bambu och madonnalilja som ska verka återuppbyggande.Efter behandling märks en klar skillnad på håret som både blir glansigt och fräscht. Även L’Oréals inpackning innehåller naturliga ingredienser och ska enligt tillverkaren göra underverk med håret.

Slutresultatet blir klart godkänt, men att kalla det för underverk är en överdrift. Redken lyckas bättre med att uppfylla sitt löfte om ett omedelbart resultat. Produkten är dessutom riktigt bra med silkeslent hår som följd. Det som drar ner totalbetyget är det höga försäljningspriset.

Sämst betyg i testet får Garnier fructis som lovar att håret blir som nytt på bara två sekunder. Det är visserligen en intensivinpackning som kan sköljas ur direkt, men resultatet håller inte måttet i jämförelsen utan produkten är mer som ett balsam. Sammantaget varierar testresultaten en del, men så också priserna. Vårt test visar att det helt klart går att få fräschare hår utan att gräva djupa hål i plånboken.

Applicera hårinpackningen, vira en handduk runt håret och sätt dig en stund i bastun. Har du inte tillgång till en bastu går det bra att sätta en plastpåse över håret som gör att värme bildas.

 

feature@ttspektra.se

Smartson är en konsumenttjänst på nätet, www.smartson.se