Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glasakuten satsar i Sandviken

Företagaren Mehrdad Nesaei startade Glasakuten i Gävle år 2005. Nu satsar han och öppnar ett glasmästeri i Sandviken.

– Det känns spännande, säger Mehrdad Nesaei.

Han kom till Sverige år 1998 från Iran. Mehrdad Nesaei hade då en dröm om att starta ett glasmästeri, men fick en tuff start innan han lyckades. År 2006 utsågs han till årets nybyggare i Gävleborg. Förra året blev han årets nybyggarambassadör i Gävleborg och fick motta pris från kungen.

– Jag har fått kämpa för att lyckas, säger Mehrdad Nesaei.

För ungefär en månad sedan öppnade han Glasakuten på Fredriksgatan 47 i Sandviken. I samma lokaler har det tidigare legat en rörfirma och längre tillbaka ett bageri.

Tanken på att öppna ett glasmästeri i Sandviken föddes redan år 2005 när Mehrdad Nesaei startade Glasakuten i Gävle. Då blev han erbjuden att köpa Rönns glasmästeri i Sandvikens utrustning, eftersom ägaren skulle gå i pension.

– Jag har sagt att om jag vågar och orkar ska jag satsa i Sandviken. Nu gör jag det. När jag berättade för han som drev Rönns glasmästeri att jag skulle öppna här, då blev han jätteglad, säger han.

Mehrdad Nesaei jobbar helt själv och har inga anställda. Trots att han nu öppnar i Sandviken, har han i nuläget inga planer på att anställa någon. Han har fått flera uppdrag och är optimistisk inför framtiden.

– Det kommer att gå jättebra, säger han.

Mehrdad Nesaei berättar att han fortfarande har flera drömmar kvar att uppfylla. En är att skriva en bok om sitt liv, från uppväxten i Iran till nutid.

– Jag har faktiskt börjat skriva på en bok tillsammans med en författare, säger han.

Det finns även andra idéer.

– För mitt företag har jag flera planer inför framtiden, säger Mehrdad Nesaei.