Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glenn tillbaka och blev Järbos hjälte

Det blev en osannolik matchhjälte när Järbo knep halmstrået och vann med 3-2 mot Forssa.
Glenn Jansson har kämpat i två år att komma tillbaka efter en korsbandsskada och i praktiken gett upp.
Nu knoppade han i 3-2 i sista matchminuten och vilket häng tunge Glenn hade när bollen stöttes i med pannan.

– Det var de som hade spelet mot slutet och vi fick kontra. Det var riktigt skönt att vi vann. Nu har vi vittring på kval, säger Glenn Jansson.

Matchen började katastrofalt för Järbo. Lagkapten Robert Hillblom bjöd på en riktig indian och Forssa kunde enkelt sätta dit 1-0. Järbo kvitterade på hörna mot första stolpen som Johan Lindkvist skarvade in.

Sedan tog Forssa över och Järbospelarna såg väldigt trötta ut på såphala och tungsprungna Gullhedens IP, men höll stången. Det var många spelvändningar när Järbos backlinje lämnades ensam med framstörtande Forssaspelare.

Andreas Nehvonen var Järbos bäste spelare för dagen och han var inblandad i det mesta som Järbo skapade. Alla mål Järbo gjorde var frukten av Nehvos hårda jobb.

Forssas backlinje var svajig och Järbo bjöds på en hel del. Det stod 2-2 i paus efter att Forssa kvitterat i slutminuten.

Andra halvleken blev tempo fattigare och Järbo hade de farligaste chanserna. I slutminuten så vann några Järbospelare bollen på Forssas vänsterkant och Andreas Leljewahl fick till ett välriktat inlägg som Glenn Jansson nickade i.

Tredje raka segern var ett faktum och Järbo knaprade in två poäng på Rengsjö som nu ligger tre poäng före Järbo på kvalplatsen.