Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm allt du vet om fotboll

/

Glöm allt du trodde du visste om interaktiv fotboll. Från första sekund är ”Pro Evolution Soccer 2008” till Wii helt olikt alla andra fotbollspel du någonsin satt tänderna i.

Annons

 

Istället för att styra enskilda spelare åt gången pekar du på planen för att dela ut order till dina mannar vilket öppnar upp för vassa taktiska bataljer. Dribblar gör du enkelt genom att peka framför din spelare med markören och snygga passningar flyter fantastiskt genom enkla knapptryckningar.

Och skjuter gör du med snärtiga knyck med vänsterhanden. Ja, i alla fall efter ett tag då du äntligen kommer överens med det nya sättet att spela fotboll på konsol.

För till en början känns allt som upp och nervända världen.

Men när bitarna faller på plats så bjuder Konami på en nyskapande mix av att befinna sig i händelsernas centrum, samtidigt som spelupplägget nästan känns som ett managerspel där spelarna är marionetter som dansar efter Wii-kontrollens pipa.

Förutom brister i det defensiva spelet och lite för primitiv grafik så funkar ”PES 08” definitivt som originell uppladdning för verklighetens fotbolls-EM.

Björn Brånfelt

Mer läsning

Annons