Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandade resultat för Gävlebröderna i Kristianstad

Det bjöds på blandad kompott för SMK Gävle-bröderna Filip och Jonathan Wandin när SM och Riksmästerskapet i gokart avgjordes i Kristianstad.
Storebror Filip lyckades till slut knipa en femteplats i klassen Junior 60.

Annons

Båda bröderna hade oflyt i kvalet och blev påkörda, Filip såpass illa att chassiet på hans bil blev krokigt. Trots allt tog man sig till final tack vare seger för Jonathan i Second Chans, samt en sjätteplats till Filip.

Pappa Fredrik tog beslutet att byta chassi på Filips bil på lördagskvällen. Detta är egentligen inte tillåtet men efter samtal med tävlingsledningen – och att alla övriga tävlande gav sitt medgivande – så var det hela grönt.

I förfinalen slutade Jonathan 17:e och Filip 18:e av 34 deltagare efter att ha kört upp sig rejält i fältet i regnet. Man startade sedan från dessa rutor i finalheatet.

Före finalen var förvirringen total: Regndäck eller slicks? Jonathan valde det sistnämnda, till skillnad mot Filip – som ställde upp till start med mönstrade däck…

Filip kunde till slut avancera upp till en slutlig femteplats och Jonathan slutade som 16:e när målflaggan föll efter 17 körda varv.

– En kämpig vecka har det varit, men vi är rätt så nöjda, sammanfattar familjen Wandin.

Mer läsning

Annons